Om Elians

Vi hjälper våra kunder med lösningar inom elteknik. Våra kunder är både privatpersoner och företag. Vi arbetar hårt med ny teknik och moderna och energieffektiva lösningar. Vi säljer och installerar även solcellsanläggningar.

Historik
Redan 2006 bildade Olof Hansson och Roland Nilsson elinstallationsföretaget Prolekta Gotland AB. Båda hade KTH-utbildningar som elingenjörer och hade även både arbetat som utbildare och som tekniker. Olof och Roland anställde relativt omgående ett par erfarna elektriker och företaget hade snart över 10 anställda.

Redan från början dokumenterades alla strategier och metoder för hur man jobbar med hållbart och strukturerat företagande. De satte sedan stora resurser på utveckling – främst när det gäller att analysera framgångsfaktorer och hur man optimerar sina personalresurser med människan i centrum. Det ledde till att de 2016 både 2017 blev utsedda till Gasell-företag av Dagens Industri.

Under 2016 föddes idén om att sälja företagsidén vidare som franchisekoncept. Det tog lång tid av analyser och undersökningar innan franchisekonceptet lanserades publikt under hösten 2017. I samband med detta gjordes ett omtag på den grafiska profilen och företaget bytte namn till Elians. I mars 2018 vann Elians priset som ”Framtidens Franchise” på Frannygalan, föreningen Svensk Franchises årliga gala på Grand Hôtel i Stockholm.

Är du intresserad av att bli franchisetagare inom Elians?
På Elians Groups hemsida kan du läsa mer om hur konceptet är tänkt och hur du går tillväga för att bli en av oss! www.eliansgroup.se